>> >>

„Hiszem azt, hogy az élet egésze csak falakról szól. Az ember többnyire falak közt születik és cseperedik. Sokáig azért küzd, hogy romba döntse a maga körül lévő falakat. Utána sokáig azért hajt, hogy saját falai legyenek. Ha boldog, nem érzékeli saját falait maga körül, ilyenkor makulátlanul tiszta szélvédőként funkcionálnak, védik őt, de rajtuk keresztül mindent lát. Ha boldogtalan, csak magukat a falakat látja, nem észleli a köztük lévő teret, idővel új falakat fedez fel társában, önmagában és mindenben.” (Ahmed Amran)

A magyarul alkotó jemeni számozású író keleti fűszerekkel meghintett, utaztató, filozofikus hangvételű, egymásba folyó novellaiban ízelítőt kapunk az arab gondolkodásról, stílusról, meseszövésről. 
A novellabeli alakok történetein és dialógusain keresztül Amran érzékenyen világít rá a különböző kultúrák kapcsolódási és eltérési pontjaira. 

Ez a novellafolyam különös házasság a magyar nyelv és az arab irodalom között. Amran - mint nem született magyar anyanyelvű - , átgondolja a magyar szavakat, bátor szójátéka és meglepő szóhasználata révén néhol olyan árnyalatokat és rejtett szépségeket fed fel a magyar nyelvben, amit mi – anyanyelvűek – gyakran nem veszünk észre.


SKU SKU16449
Szerző Ahmed Amran
Alcím Az utolsó ebéd
Kiadó Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve 2017
Nyelv magyar
Formátum A5, 186 oldal, Kartonált, ragasztókötött
ISBN ISBN 978-615-5568-40-4
Beleolvasható? igen
 
Ár: 2.900,00 Ft (9,67)
Mennyiség

Ajánlja ismerősének

: *
: *
: *
Írja be a képen megjelent karaktereket:


 

Vásárlói visszajelzések

Vásárlói vélemény
Erről a kiadványról még senki sem írt véleményt
Írja meg véleményét
: *
Értékelés: *
: *
A vélemény maximum 2000 karakter lehet
Írja be a képen megjelent karaktereket: