Üdvözöljük kiadónk honlapján!

FONTOS TUDNIVALÓ KÖNYVCSOMAGOK KISZÁLLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN!

Tisztelt Olvasónk!

Sajnos rendszerhiba miatt átmenetileg nem működik az online könyvrendelés. Kérjük, hogy írjon e-mailt a fejlécen található e-mail címünkre, ha könyvet szeretne rendelni.

Amennyiben könyve(ke)t rendel tőlünk, megadhat postai kiszállítást (előre utalást követően a Kiadó számlaszámára: 11706016-29900765) vagy személyesen veheti át a kiadvány(oka)t címünkön, előzetes időpont-egyeztetést követően.

***
2018. ÁPRILIS 19-22. KÖZÖTT ISMÉT KÖNYVFESZTIVÁL!

A Fekete Sas Kiadó munkatársai szeretettel várják az érdeklődőket a Millenáris területén 2018. április 19-22. között megrendezésre kerülő 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a B64-es standnál. Szerzőinkkel is személyesen találkozhat majd ezekben a napokban, és itt kerül majd bemutatásra számos új kötetünk. - Kövesse Facebook-oldalunkat és a honlapunkat. Iratkozzon fel hírlevél szolgáltatásunkra, hogy minden fontosabb eseményről e-mailben is tájékoztassuk!
***

FONTOS VÁLTOZÁS! KIADÓNK ÚJ CÍMRE KÖLTÖZÖTT:
2017.novemberétől új levelezési címünk:1136 Budapest, Pannónia utca 14. III./4.

Munkatársainkat ezeken a telefonszámokon érheti el közvetlenül: +36-20-931-6669, +36-20-231-7924.

Tájékoztatjuk arról, hogy a Magyar Posta feltételeinek és díjszabásainak változásai Kiadónk csomagküldési gyakorlatát is érintik. Ennek megfelelően a 2,5 cm, vagy annál vastagabb tételeket ajánlott levél helyett csak csomagként lehet elküldeni.

Utánvéttel sajnos nem tudunk csomagot kézbesíteni!!

Köszönjük megértésüket.
.

Kiemelt kiadványaink!

A "strukturált rövidszövegek" költőelődök emlékére, és -modorában írt versek. A kötet külön értéke az Odüsszeusz-változatok ciklus, amely a görög hős és szerző belső lelki bolyongásának bemutatása.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához


"A sarokhoz érek. Még egyszer visszanézek a házra, ahogy mostanában szoktam, mintha ellenőrizném, hogy ettől a néhány lépéstől azért még minden a helyén maradt, minden változatlan.
(...)
Lelépek a járdáról, hogy átmenjek az úton a buszmegállóhoz, és ekkor elcsap egy autó. Látom a sofőr riadt arcát, ahogy fékezni próbál, és két kézzel markolja a kormányt. A borostáján tompán csillan a fény. Valamit kiabál, de nem hallom a hangját. Métereket repülök a levegőben, egészen egy bokorig, aztán sötét lesz minden."
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Aki Dicső Zsolt bármely művét olvasta, ismeri az író-költő groteszk, fanyarkás, s egyben kacagtató hangvételét, egyedi stílusát. A főhős alakját a szerző ezúttal is fiáról mintázta, ahogy azt már megszokhattuk előző könyveinél (Egyszerűmedve ​és a fűzetlen cipő, Dönci szerint a világ nincs kész).

Ebben a kiadványban is megtalálhatjuk a szerzőtől már megszokott iróniát, s nem túlzás, ha azt állítjuk: e páratlanul páros kettőskötet megvásárlásával két, életre szóló élménnyel gazdagodhat az olvasó.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Petőcz András 2006-ban megjelent A születésnap című regényének egy képzeletbeli apa volt a főhőse.
A most megjelent Ancika ennek a 2006-os műnek a folytatása azzal a különbséggel, hogy itt egy kitalált anya a főszereplő.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Janáky Marianna makói tanár-költő 8 esztendeje ír. Versei és kisprózái magyar és szlovák irodalmi lapokban is megjelentek, de már több kötete napvilágot látott.

A "Magamba ragasztottalak" című alkotást legérzékletesebben a tavaly elhunyt kiváló irodalomtörténész és kritikus, Tarján Tamás szavai jellemzik:

"Az írásfonal következetes gombolyítása úgy kedvez a mesélőnek (a mesélő gyermeki énjének), hogy mindvégig a báty alakját engedi előtérbe. A történetsíkok rugalmas kihasználása történelmi és magánéleti kulisszák – emlékké-mosódottságukban is kontúros díszletek – között kelti életre a múltat, a családi album érvényességét, hitelességét korra, korszakra, korhangulatra is kiterjesztve."
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

"Keszthelyi Rezső életműve, mióta a szerző nincs köztünk, kivételes, a nemlétből titkosan táplálkozó erővel kezd sugározni. (...) Nem mindennapi erőfeszítés volt az a néma és szinte tanú nélküli összpontosítás, amely Keszthelyi Rezső életgyakorlatában és művészi tetteiben lezajlott.
(...) Mit gondolunk erről a kivételes művészről most, korával még forrón érintkező utókorában? Többek közt ezt: Keszthelyi Rezső nem az időnek, hanem az időtlenségnek dolgozott. "

Báthori Csaba

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Kóka Rozália Magyar Örökség díjas mesemondó, népdal- és népmesegyűjtő, számos népművészeti kötet szerzője. Kiadónknál számos kötete megjelent már , így többek között mesegyűjtései is.

E kötet is gyűjteményes mű, melyben bukovinai székely, gyimesi- és moldvai csángó népi szerelmes történetek, mesék, mondák, legendák elevenednek meg.

A könyvecskéhez Petrőczi Éva írt előszót. Péter László illusztrációival jelenik meg a bővített, átdolgozott kiadás, mely eredeti formájában mintegy nyolc évvel ezelőtt jelent meg.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Molnár Lamos Krisztina 2015-ben indult el Angliába, hogy megpróbáljon a szakmájából, a tudásából megélni. Könyve bepillantást enged azoknak a nővéreinknek a sorsába, akik búcsút mondtak a magyar egészségügyi rendszernek.

Belecsöppenni egy multikulturális, pluralista társadalom mindennapjaiba meghatározó élmény, még akkor is, ha a külföldi munkavállalónak kezdetben alig jut ideje a viszonyok alapos megfigyelésére.

A dokumentumregény finoman árnyalva, de kendőzetlenül mutatja be az angol egészségügyi ellátás sajátosságait, napi működését, önkéntelenül is összevetve a hazánkban uralkodó állapotokkal.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A népballada-kutatás sajátos terület a magyar kultúrtörténeti kutatások körében.
Jellegzetességeinek körülhatározásához a következő alapvetéseket kell figyelembe venni:
- Mikor, hol és milyen társadalmi tényezők közrejátszásának eredményeként alakult ki a ballada?
- Hogyan fonódik össze jelentkezése a történelmi-társadalmi jellemzőkkel? Mindezek megmutatják azt is, hogyan alakultak ki a ballada sajátos műfaji jellemzői és minőségei.
Bóta László a fentieken túl a ballada sajátos esztétikai minőségével is foglalkozik tanulmányában.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A harmadik kötettel folytatódik Kelner Liza és barátai története…

Évek teltek el azóta, hogy a lány rádöbbent, hogy ő a kiválasztott. A mágusvilág most ismét a háború peremén áll, és semmi sem az, aminek első látásra tűnik.

A mágusnövendékek útját most is titkok, konfliktusok és varázslatok keresztezik. .

A negyedik kötet is előkészületben!
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Folytatódik a tinédzser Kelner Liza története meséli el, aki Vácrátót falusi nyugalma után bekerült a folyton nyüzsgő és határokat nem ismerő mágusvilágba. Ott barátokra lelt, akikkel együtt szállt szembe a gonosszal.

A sötétnagyúr most visszatért, de egyelőre bujkál. Hőseink kalandjai azonban folytatódnak.
A Bölcsesség könyve eltűnik, Liza, James és Szabrina elindulnak, hogy felkutassák.
Amikor már minden készen áll az összecsapásra, a sors ismét keresztülhúzza számításaikat...
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

John Franklin gyermekkori álma, hogy tengerész lesz, noha látszólag teljesen alkalmatlan erre a hivatásra: lassú észjárású, vontatott és szaggatott beszédű, mozgása nehézkes, akadozó, mintha csak lemaradt volna a fejlődésben. John hátrányos adottságai azonban rendkívüli képességeket rejtenek: az események részleteit bárki másnál jobban megragadja, mintha csak lassítva látná a folyamatokat. S ha egyszer megtanult valamit, örökre megjegyzi. Lebilincselő történelmi utazást is kínál ez a kiváló világirodalmi remekmű, melyet neves külföldi lapok is bőséggel méltattak. „Gyönyörű regény az időről.ˮ „Egyike korunk legmegindítóbb regényeinek.ˮ - írták róla.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához


Peremartoni Zsuzsa versei ebben a kötetében elsősorban a világegyetem szellemeit érzékeltetik.
A költőnő ráveszi az olvasót, hogy lepihenjen olvasni és álmodja a költő álmát egy kényelmes sarokban.

Kétnyelvű kiadvány!
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Aki bizonytalan, hogy egy hajó merre tart, akkor nincs számára jó szél.
A huszadik század kataklizmái és az 1956-os forradalom után az ország tele volt ilyen bolyongó kis vitorlásokkal, amelyek utasai csak álmodtak a védett kikötőkről, de nem tudták, nem is tudhatták, hogy azok merre találhatók és milyenek valójában. Amikor végül horgonyt vetettek valahol, egy idő után sóvárogva vártak a kedvező szélre, hogy ismét útra kelhessenek – vissza, haza.

A Párizsban, Farkas Márta harmadik regénye egy magyar lányról szól, aki az 1960-as évek elején eljut a művelt Nyugatra, álmai városába. Mégsem tud ott révbe érni; senki és semmi nem olyan, mint hitte.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Petőcz András trilógiájának – amelynek az első két, ugyancsak önálló könyvként is teljes értékűen olvasható része, az Idegenek és a Másnap külföldön, így Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Grúziában is sikerrel jelent meg – most a harmadik kötete kerül kiadásra.

Az Aysa, ugyanúgy, ahogy a trilógia korábbi részei, alapvetően vízió. Vízió egy lehetséges világról, ami nem létezik, vagy talán csak létezhet valahol.Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A költőként is ismert szerző e kötetében elbeszélések csokrát nyújtja át az olvasónak.
A formában és tartalomban eltérő írásokat elsősorban a helyszín köti össze. A város, ahol a szereplők megmutatják életük egy-egy darabját: Budapest, az 1968 és 1982 közötti években.

Mennyiben lehetnek érdekesek és fontosak ezek az írások a mai olvasók számára? "Nem a megelevenített helyzetek, történetek hitelessége itt a lényeg, hanem inkább az a világkép, ami kirajzolódik belőlük." - vallja az alkotó írásáról.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A könyv a bukovinai székelyek történetét eleveníti fel, személyes megközelítésben.
120 archív fotóval, térképmelléklettel igyekszik megrajzolni egy népcsoport, a bukovinai székelyek „arcát”.

Kóka Rozália Magyar Örökség díjas mesemondó, népdal- és népmesegyűjtő, népdalénekes, néprajzkutató. Több mint négy évtizeden át gyűjtötte, ápolta, terjesztette a magyar néphagyomány értékeit. Felkutatta, feltárta saját őseinek, a szegénységben, hányattatásban, megszégyenítésben szenvedő bukovinaiak kultúráját.

"Viszontagságos bukovinai, moldvai, hazai gyűjtőutakon, felszámolásra ítélt, magára hagyott házak elmagányosodott lakóinál, megsárgult kéziratok között, archívumokban, könyvtárakban és mindenütt, kereste és meglelte hontalanná vált népe szellemi örökségét.” (Kríza Ildikó)

Kóka Rozália értékes munkásságának dokumentumait őrzik a Fekete Sas Kiadónál megjelent további kötetei is.Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához


Kóka Rozália új kötetét lapozgatva Gyimesben született gyönyörű legendákat, mondákat, meséket fedezhet fel az olvasó. 

A szerző Salamon Anikó, Magyar Zoltán és Bosnyák Sándor gyűjtéséből válogatta és dolgozta fel a számára legkedvesebbeket.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Hogyan válik „hazaárulóvá“ Kristina, a berlini egyetemista lány, a kelet-német szocializmus lelkes híve? Hogyan jut arra az elhatározásra, hogy élete kockáztatásával Nyugatra meneküljön? 

A rendszerek és katonai tömbök szembenállásának árnyékában zajlik Kristina, a fiatal hősnő személyes küzdelme szabadságért és szerelemért. A cselekmény alapjául Evelin Senarclens de Grancy saját kalandos élete szolgál. 

A letehetetlenül izgalmas, olvasmányos regény két németországi kiadás után jelenik meg magyar nyelven. 

A könyvet Lengyel Gábor fordította.
.Tekintse meg az alábbi videót, mely könyvbemutatónkon készült:


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Hábi-Szádi keleti mágus tanításai fiához, Tahtúrhoz – ez a bölcseleti Ezeregyéjszaka – Füst Milán életművének, legendás Naplójának történetekbe foglalt filozófiája. A lélek, az elme ellentmondásai személyekben megtestesülve beszélgetnek, vitáznak, példálóznak, elevenné téve az elvont kérdéseket is. A könyv utoljára 2001-ben látott napvilágot.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A szerző a történeteknek részben szereplője, részben mesélője.

Karcolatokat és novellákat tartalmaz a kiadvány, melyekben az adott kor néhány pillanatát mutatja meg, szubjektív módon, ahogyan a sorok írója megélte a különféle helyzeteket.

"A kenyérkereső szakmám az írástól nagyon távol állt. Házakat és utakat építettem negyvenkét évig. Szerettem azt is. Szerintem az a lényeg, hogy bármit is csinál az ember, azt mindig örömmel tegye, mert azzal másoknak is örömöt szerezhet." - írja munkájáról Nehrer György.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

P. Ábrahám Dezső (1875–1973) országgyűlési képviselő volt 1906-tól, 1918-ban a Károlyi-kormányban igazságügyi államtitkár lett. A Tanácsköztársaság idején a nemzeti kormány miniszterelnöke volt, később a Huszár-kormányban belügyi államtitkár lett. 1920 és 1944 között ügyvédként dolgozott. 1944 novemberében a nyilasok túszként Sopronkőhidára, majd Németországba vitték. Visszatérése után 1949 vett részt a politikai életben. 1951-ben kitelepítették. 1956-os szereplése miatt szinte élete végéig rendőrségi megfigyelés alatt állt.

Kéry László András (Győr, 1934) 1956-ban munkaszolgálatosként lett Tamásiban Forradalmi Katonatanács tagja, Ausztriába menekült, majd építészmérnökként Svájcban telepedett le. 1965-ben felvette magnóra P. Ábrahám Dezső emlékbeszámolóit. Alighanem ez ösztönözte az egykori miniszterelnököt, hogy megírja a Visszapillantást, melyet Kéry László András rendezett sajtó alá.

A Könyvet Kéry László András jelentette meg.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Ahmed Amran magyarul alkotó jemeni származású író. 

Keleti fűszerekkel meghintett, utaztató, filozofikus hangvételű, egymásba folyó novellaiban ízelítőt kapunk az arab gondolkodásról, stílusról, meseszövésről. 

A novellabeli alakok történetein és dialógusain keresztül Amran érzékenyen világít rá a különböző kultúrák kapcsolódási és eltérési pontjaira.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Az Ördög tanyát ütött Budapesten. Ki tagadhatná? Mindez persze nem ma történt, és az sem bizonyos, valóban a konkrét „Sátán” rótta volna a város utcáit a maga jellegzetesen kimért, baljós lépteivel; az pedig végképp kérdéses, miféle szándék vezette ezt az agg, kétségkívül gyanús magatartású illetőt...

Varga Dániel újabb könyvében egy különös ismeretség krónikája elevenedik meg. Elgondolkodtató munka, szokatlan nyelvi gazdagsággal és sodró, olvasmányos történettel.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A kötet két 20. századi asszonysorsot ismertet meg az olvasókkal. Mindkét nő szegény sorból származik; Gina a városi cselédlétben találja meg kiteljesülését, Jarka pedig a művészlétben. 

A cseléd és a restaurátor történetét szinte szociografikus tárgyilagossággal mutatja be Meitner Tamás.Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Fodor Ákost a magyar haiku mestereként tartják számon, és való igaz, hogy számos művének e japán eredetű versforma ad formai keretet. Ám lírai mondandója jóval tágasabb és sokszínűbb annál, mintsem hogy egyenruhába lehetne kényszeríteni – és ő nem is tette ezt: minden egyes alkalommal gondosan mérlegelte, milyen „öltözetben” szeretne mutatkozni egy-egy verse.

Tűnődései, ráismerései segíthetnek visszatalálni az önmagunkkal folytatott, benső párbeszéd folytatásához is, melynek hangjait mind gyakrabban nyomja el a hétköznapok praxisának hangosodó, gépies zakatolása.

A költő második posztumusz kötetét adjuk most közre.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Ágai Adolf 1836-ban született Jánoshalmán, orvosi tanulmányokat folytatott, de szakmáját nem gyakorolta, nevét írói, újságírói, munkássága tette ismertté. 

A szerző éles szemű tanúja volt a Pest, Buda és Óbuda egyesítésével világvárossá nőtt Budapest születésének. Élvezetes stílusú történelmi útirajza Budapest teljes szociográfiáját és topográfiáját adja az utcák, terek, közéleti személyiségek és jellegzetes figurák szeretetteljes ábrázolásával, a „zengerájok”, színházak, fürdők világának megidézésével. 

Az új kiadással szeretnénk újra felfedeztetni az olvasóval Ágai Adolf ma is eleven visszaemlékezését fővárosunk történetének meghatározó korszakáról.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A Fekete Sas Kiadó által megalkotott „Budapesti kultúrtörténeti séták” című sorozat új, harmadik kötetének témája a Gellérthegy. 

A sorozat első darabja az Andrássy út volt, a második pedig A régi pesti városfal mentén, mely utóbbit a Budapesti Városvédő Egyesülettel közös kiadásban jelentettük meg.

A tíz szerző által írt, és Entz Géza, a Gellérthegyvédő Egyesület elnöke által írt előszóval ellátott könyv nem a szó szoros értelmében vett útikalauz, hanem kedvcsináló az olvasóknak és „kalandozóknak”, érdeklődőknek és ínyenceknek, járókelőknek és turistáknak.

Szerzők: Bajor Zoltán, Csemez Attila, Csontó Sándor, Entz Géza Antal, Götz Eszter, Holló Szilvia Andrea, Korompay Judit, Korompay Katalin, Saly Noémi, Szántó András, Zádor Judit. A kötetet szerkesztette: Saly Noémi. Sorozatszerkesztő: Fazakas István. Fotó: Surányi j. András 
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához
Magyar harangok 2


KÖNYVRITKASÁG!!!

2003-ban a Magyar Rádió legsikeresebb kiadványa volt a Magyar harangok című kötet.

Ezúttal a Magyar Rádió és a Fekete Sas Kiadó közös kiadásában megjelent „folytatást” kínáljuk: ezen ismét száz déli harangszó elmondott szövege olvasható és – a CD mellékletek jóvoltából – hallható is az ajándéknak is kiválóan alkalmas, új arculatot kapott könyvben.
A kötetre nem érvényes az állandó 20%-os kedvezmény!

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Füst Milán nagyregénye, A feleségem története 1942-es megjelenésétől a világirodalom megfejthetetlen titkú művei közé tartozik.

A Nobel-díjra is jelölt szerző e könyve a világsikert aratott magyar regények egyike: az 1958-as Gallimard-féle francia kiadást követően húsz nyelvre fordították le, s mindenütt elismerő fogadtatásra talált.

Az új kiadást a könyv iránt állandóan fennálló, de mostanság - főként az internetes oldalaknak, közösségi portáloknak köszönhetően - különösen növekvő érdeklődés tette szükségessé.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A Kolozsváron született színésznő Budapesten több mint százszor adta elő Triptichon című, Piaf-, Brel-, Barbara-sanzonokat bemutató műsorát, majd Belgiumban, Franciaországban teljesedett ki énekesi pályája.

A róla készült magyar-francia nyelvű könyv - Bánföldi Tibor fordításával - számos fotóval és két CD melléklettel mutatja be nem mindennapi karrierjét, a róla írottak segítenek közelebb kerülni művészetének sajátosságaihoz.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Füst Milán 1932-ben keletkezett írása páratlanul izgalmas, számos regénytechnikai újítást megelőlegező kísérlet, nemcsak az író pályáján, hanem a magyar epika történetében is.

Az egyes szám első személyben megszólaló doktorkisasszony főszereplője és egyúttal lejegyzője is egy külső és belső történésnek: naplójegyzeteiben a sokszorosan összetett férfi-női viszony merész megközelítésben fogalmazódik meg.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Petrik Adrien az Asszony és háza (2005), A másik kert (2009), A hideg szóda élvezete (2013) című könyveivel vált ismertté.

A Fekete Sas Kiadónál megjelent, új műfajt teremtő (emailregény!) új könyve egy szerelem története, egy kapcsolaté, mely (házas emberekről lévén szó) a hétköznapi erkölcsök szerint illegális, és amely intellektuális csábítás útján szövődik.Tekintse meg az alábbi videót, mely könyvbemutatónkon készült:

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Várkuti Géza 1953-ban született Budapesten, munkásságának túlnyomó része azonban Németországhoz és Ausztriához kötődik. Itt ismerkedett meg a tőzsdei kereskedéssel. Hamar felismerte, hogy a legjövedelmezőbb lehetőségek a nemzetközi devizakereskedelemben (FOREX trading) rejlenek. 

Várkuti Géza közérthetően, a mindennapi életből vett példákkal szemlélteti, hogyan működik a nemzetközi devizapiac. Szeretné azt az általános félreértést eloszlatni, miszerint a tőzsde kizárólag a bankok vagy a nagyon gazdag emberek „játéktere“. 

Minden érdeklődő megszerezheti ebből a könyvből azt az alapvető tudásanyagot, amellyel jó eséllyel vághat neki egy új világ felfedezésének, és járulhat hozzá jövedelme növeléséhez.

Az alábbi videó segítségével még könnyebben szerezhet információkat a szerzőről, munkásságáról, és legújabb köteteiről!

 
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Könyvünk címe, Komilfó, a „comme il faut” francia kifejezés honosításával teremtett szó, melynek jelentése: ahogy illik.

A boldog békeidők viselkedési szokásaiból – ma már sokszor úgy érezzük, viselkedési furcsaságaiból –szemezgettük ezt a kis gyűjteményt, csak csippentgetve a századforduló idején még a témában nagy számban elérhető kiadványokból.

Kötetecskénket „A szerelem titkos nyelvén” fejezettel zárjuk, a borító hátoldalán pedig a legtitkosabbat, a lábnyelvet tárjuk éppen a legnagyobb nyilvánosság elé. S hogy ez komilfó-e? Az eddigiek alapján döntse el a kedves olvasó.Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A félárva, zárdában nevelkedett Idának apja, Ó Péter borkereskedő gazdag hozománnyal, hirdetés útján keres férjet: sürgősen szabadulni akar leányától, hogy továbbra is szabados életmódjának hódolhasson.

Gárdonyi Géza utolsó befejezett műve a Pesti Hírlap 1920-21-es évfolyamában jelent meg folytatásokban, majd könyv alakban is napvilágot látott, s azóta az olvasók nemzedékeinek kedvence.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

„Farkas Márta története napjainkban szokatlan műfaj: hétköznapi krónika. Krónikát híres emberekről, nagy történelmi eseményekről szoktak írni. Szerzőnk fellázad – s ezt már művének címével is jelzi: Csak egy élet… ha úgy tetszik, átlagos élet, hiszen 1900 és 1956 között sokan megélhettek hasonló sorsot: de csak hasonlót, és nem ugyanazt. (...)

Egy különleges, egyszerűségében is sokszínű asszony, a boldogtalan lelkészné boldogságra, élő hitre vágyó, fodros vöröshajú lánya küzd a fennmaradásért – amíg a magyarságot, az országot csapás csapás után éri. (...) Nincs hiábavaló élet, nincs kis és nagy ember az Isten mérlegén, mert ott nem az anyag, hanem a lélek súlyát mérik.”

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához