Üdvözöljük kiadónk honlapján!

FONTOS TUDNIVALÓ KÖNYVCSOMAGOK KISZÁLLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN!

Tisztelt Olvasónk!
Amennyiben könyve(ke)t rendel tőlünk, megadhat postai kiszállítást (előre utalást követően a Kiadó számlaszámára: 11706016-29900765) vagy személyesen veheti át a kiadvány(oka)t a fejlécen is olvasható címen, előzetes időpont-egyeztetést követően.Munkatársainkat ezeken a telefonszámokon érheti el közvetlenül:  +36-20-931-6669, +36-20-231-7924.

A csomagküldés feltételei a Magyar Posta "jóvoltából" kissé megváltoztak, ez Kiadónk gyakorlatát is érintheti. (Januártól a 2,5 cm, vagy annál vastagabb tételeket ajánlott levél helyett csak csomagként lehet elküldeni.)

Utánvéttel sajnos nem tudunk csomagot kézbesíteni!!
Köszönjük megértésüket.

*******************************************************************************************************************************************************

Kiemelt kiadványaink!

A Fekete Sas Kiadó által megalkotott „Budapesti kultúrtörténeti séták” című sorozat új, harmadik kötetének témája a Gellérthegy. 

A sorozat első darabja az Andrássy út volt, a második pedig A régi pesti városfal mentén, mely utóbbit a Budapesti Városvédő Egyesülettel közös kiadásban jelentettük meg.

A tíz szerző által írt, és Entz Géza, a Gellérthegyvédő Egyesület elnöke által írt előszóval ellátott könyv nem a szó szoros értelmében vett útikalauz, hanem kedvcsináló az olvasóknak és „kalandozóknak”, érdeklődőknek és ínyenceknek, járókelőknek és turistáknak.

Szerzők: Bajor Zoltán, Csemez Attila, Csontó Sándor, Entz Géza Antal, Götz Eszter, Holló Szilvia Andrea, Korompay Judit, Korompay Katalin, Saly Noémi, Szántó András, Zádor Judit. A kötetet szerkesztette: Saly Noémi. Sorozatszerkesztő: Fazakas István. Fotó: Surányi j. András 
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A Kolozsváron született színésznő Budapesten több mint százszor adta elő Triptichon című, Piaf-, Brel-, Barbara-sanzonokat bemutató műsorát, majd Belgiumban, Franciaországban teljesedett ki énekesi pályája. 

A róla készült magyar-francia nyelvű könyv számos fotóval és két CD melléklettel mutatja be nem mindennapi karrierjét, a róla írottak segítenek közelebb kerülni művészetének sajátosságaihoz.Tekintse meg az alábbi videót, mely könyvbemutatónkon készült:Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Petrik Adrien az Asszony és háza (2005), A másik kert (2009), A hideg szóda élvezete (2013) című könyveivel vált ismertté.

A Fekete Sas Kiadónál megjelent, új műfajt teremtő (emailregény!) új könyve egy szerelem története, egy kapcsolaté, mely (házas emberekről lévén szó) a hétköznapi erkölcsök szerint illegális, és amely intellektuális csábítás útján szövődik.Tekintse meg az alábbi videót, mely könyvbemutatónkon készült:

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Hogyan válik „hazaárulóvá“ Kristina, a berlini egyetemista lány, a kelet-német szocializmus lelkes híve? Hogyan jut arra az elhatározásra, hogy élete kockáztatásával Nyugatra meneküljön? 

A rendszerek és katonai tömbök szembenállásának árnyékában zajlik Kristina, a fiatal hősnő személyes küzdelme szabadságért és szerelemért. A cselekmény alapjául Evelin Senarclens de Grancy saját kalandos élete szolgál. 

A letehetetlenül izgalmas, olvasmányos regény két németországi kiadás után jelenik meg magyar nyelven. 

A könyvet Lengyel Gábor fordította.
.Tekintse meg az alábbi videót, mely könyvbemutatónkon készült:


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Fodor Ákost a magyar haiku mestereként tartják számon, és való igaz, hogy számos művének e japán eredetű versforma ad formai keretet. Ám lírai mondandója jóval tágasabb és sokszínűbb annál, mintsem hogy egyenruhába lehetne kényszeríteni – és ő nem is tette ezt: minden egyes alkalommal gondosan mérlegelte, milyen „öltözetben” szeretne mutatkozni egy-egy verse.

Tűnődései, ráismerései segíthetnek visszatalálni az önmagunkkal folytatott, benső párbeszéd folytatásához is, melynek hangjait mind gyakrabban nyomja el a hétköznapok praxisának hangosodó, gépies zakatolása.

A költő második posztumusz kötetét adjuk most közre.

Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Várkuti Géza 1953-ban született Budapesten, munkásságának túlnyomó része azonban Németországhoz és Ausztriához kötődik. Itt ismerkedett meg a tőzsdei kereskedéssel. Hamar felismerte, hogy a legjövedelmezőbb lehetőségek a nemzetközi devizakereskedelemben (FOREX trading) rejlenek. 

Várkuti Géza közérthetően, a mindennapi életből vett példákkal szemlélteti, hogyan működik a nemzetközi devizapiac. Szeretné azt az általános félreértést eloszlatni, miszerint a tőzsde kizárólag a bankok vagy a nagyon gazdag emberek „játéktere“. 

Minden érdeklődő megszerezheti ebből a könyvből azt az alapvető tudásanyagot, amellyel jó eséllyel vághat neki egy új világ felfedezésének, és járulhat hozzá jövedelme növeléséhez.

Az alábbi videó segítségével még könnyebben szerezhet információkat a szerzőről, munkásságáról, és legújabb köteteiről!

 
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A kötet két 20. századi asszonysorsot ismertet meg az olvasókkal. Mindkét nő szegény sorból származik; Gina a városi cselédlétben találja meg kiteljesülését, Jarka pedig a művészlétben. 

A cseléd és a restaurátor történetét szinte szociografikus tárgyilagossággal mutatja be Meitner Tamás.Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Ahmed Amran magyarul alkotó jemeni származású író. 

Keleti fűszerekkel meghintett, utaztató, filozofikus hangvételű, egymásba folyó novellaiban ízelítőt kapunk az arab gondolkodásról, stílusról, meseszövésről. 

A novellabeli alakok történetein és dialógusain keresztül Amran érzékenyen világít rá a különböző kultúrák kapcsolódási és eltérési pontjaira.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Az Ördög tanyát ütött Budapesten. Ki tagadhatná? Mindez persze nem ma történt, és az sem bizonyos, valóban a konkrét „Sátán” rótta volna a város utcáit a maga jellegzetesen kimért, baljós lépteivel; az pedig végképp kérdéses, miféle szándék vezette ezt az agg, kétségkívül gyanús magatartású illetőt...

Varga Dániel újabb könyvében egy különös ismeretség krónikája elevenedik meg. Elgondolkodtató munka, szokatlan nyelvi gazdagsággal és sodró, olvasmányos történettel.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Füst Milán 1932-ben keletkezett írása páratlanul izgalmas, számos regénytechnikai újítást megelőlegező kísérlet, nemcsak az író pályáján, hanem a magyar epika történetében is.

Az egyes szám első személyben megszólaló doktorkisasszony főszereplője és egyúttal lejegyzője is egy külső és belső történésnek: naplójegyzeteiben a sokszorosan összetett férfi-női viszony merész megközelítésben fogalmazódik meg.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Ágai Adolf 1836-ban született Jánoshalmán, orvosi tanulmányokat folytatott, de szakmáját nem gyakorolta, nevét írói, újságírói, munkássága tette ismertté. 

A szerző éles szemű tanúja volt a Pest, Buda és Óbuda egyesítésével világvárossá nőtt Budapest születésének. Élvezetes stílusú történelmi útirajza Budapest teljes szociográfiáját és topográfiáját adja az utcák, terek, közéleti személyiségek és jellegzetes figurák szeretetteljes ábrázolásával, a „zengerájok”, színházak, fürdők világának megidézésével. 

Az új kiadással szeretnénk újra felfedeztetni az olvasóval Ágai Adolf ma is eleven visszaemlékezését fővárosunk történetének meghatározó korszakáról.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

Könyvünk címe, Komilfó, a „comme il faut” francia kifejezés honosításával teremtett szó, melynek jelentése: ahogy illik.

A boldog békeidők viselkedési szokásaiból – ma már sokszor úgy érezzük, viselkedési furcsaságaiból –szemezgettük ezt a kis gyűjteményt, csak csippentgetve a századforduló idején még a témában nagy számban elérhető kiadványokból.

Kötetecskénket „A szerelem titkos nyelvén” fejezettel zárjuk, a borító hátoldalán pedig a legtitkosabbat, a lábnyelvet tárjuk éppen a legnagyobb nyilvánosság elé. S hogy ez komilfó-e? Az eddigiek alapján döntse el a kedves olvasó.Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A könyv a bukovinai székelyek történetét eleveníti fel, személyes megközelítésben.
120 archív fotóval, térképmelléklettel igyekszik megrajzolni egy népcsoport, a bukovinai székelyek „arcát”.

Kóka Rozália Magyar Örökség díjas mesemondó, népdal- és népmesegyűjtő, népdalénekes, néprajzkutató. Több mint négy évtizeden át gyűjtötte, ápolta, terjesztette a magyar néphagyomány értékeit. Felkutatta, feltárta saját őseinek, a szegénységben, hányattatásban, megszégyenítésben szenvedő bukovinaiak kultúráját.

"Viszontagságos bukovinai, moldvai, hazai gyűjtőutakon, felszámolásra ítélt, magára hagyott házak elmagányosodott lakóinál, megsárgult kéziratok között, archívumokban, könyvtárakban és mindenütt, kereste és meglelte hontalanná vált népe szellemi örökségét.” (Kríza Ildikó)

Kóka Rozália értékes munkásságának dokumentumait őrzik a Fekete Sas Kiadónál megjelent további kötetei is.Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához


Kóka Rozália új kötetét lapozgatva Gyimesben született gyönyörű legendákat, mondákat, meséket fedezhet fel az olvasó. 

A szerző Salamon Anikó, Magyar Zoltán és Bosnyák Sándor gyűjtéséből válogatta és dolgozta fel a számára legkedvesebbeket.


Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A sorozat a 11 éves Kelner Liza történetét meséli el, aki Vácrátót falusi nyugalma után bekerül a folyton nyüzsgő és határokat nem ismerő mágusvilágba...

Könyves Karolina tizenkét évesen írta meg az első kötetet, most, a harmadik küszöbén is csupán tizennégy éves. Ez tehát egy tinikről szóló történet, tiniknek, egy tini tollából.

Honlapunkon már a második kötetet is megtalálja!
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

A sorozat a 11 éves Kelner Liza történetét meséli el, aki Vácrátót falusi nyugalma után bekerül a folyton nyüzsgő és határokat nem ismerő mágusvilágba. Egy olyan iskola növendéke lesz, ahol egymást érik a rejtélyek és bűbájok, titkok és meglepetések.

Könyves Karolina tizenkét évesen írta meg az első kötetet, most, a harmadik küszöbén is csupán tizennégy éves. Ez tehát egy tinikről szóló történet, tiniknek, egy tini tollából.
Mennyiség
Hozzáadás a kívánságlistához

 
INVALID SQL: 1062 : Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'
SQL QUERY FAILURE:INSERT INTO xcart_stats_pages (`page`) VALUES ('/shop2/home.php?xid=8289553510c4154dc0f3eda0356639a2')