Deák Júlia

Deák Júlia irodalom szakon végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Hét évig dolgozott a Magyar Televízió kulturális szerkesztőjeként, majd három évig csecsemőotthonokban viselkedéstani kutatóként. Mindeközben újabb szakmákat sajátított el, többek között az újságírást, a természetgyógyászatot és egy angol kurzuson a homeopátiát. Irodalmi működését a Jelen korban megjelent novelláival kezdte. Hosszabb-rövidebb elbeszéléseit irodalmi folyóiratokban (Élet és Irodalom, […]

Deák Júlia irodalom szakon végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Hét évig dolgozott a Magyar Televízió kulturális szerkesztőjeként, majd három évig csecsemőotthonokban viselkedéstani kutatóként. Mindeközben újabb szakmákat sajátított el, többek között az újságírást, a természetgyógyászatot és egy angol kurzuson a homeopátiát. Irodalmi működését a Jelen korban megjelent novelláival kezdte. Hosszabb-rövidebb elbeszéléseit irodalmi folyóiratokban (Élet és Irodalom, Lyukasóra, Alföld, Jelenkor) publikálta. Első, prózai írásokat tartalmazó kötete 2002-ben jelent meg (A jólismert ajtó), a második könyve 2006-ban (A pincebérlő). Legfrissebb novellái a Jelenkor folyóirat közelmúltban napvilágot látott számaiban olvashatóak.

Az irodalom művelése mellett az utóbbi években saját készítésű kisfilmekkel kísérletezik. Kisfilmjei nemzetközi fesztiválszerepléseik során számos díjat nyertek.

A Nyaraink M.-mel egy férfi és egy nő közös utazásait beszéli el. Horvátország, Tunézia, Jordánia, Marokkó. Idegen országok sokkoló üzenetei, és egy feszültségekkel teli páros, amely elveszve és összefonódva kóborol sivatagban és tengerpartokon.

A szerző kiadónknál megjelent művei