Kállai R. Gábor

Főiskolai tanár, jogot és filozófiát végzett. Írásai 1982 óta jelennek meg. (Budapest, 1953 – )

A Veres Pálné Gimnáziumban érettségizett 1972-ben. Ezután egymást követték egyetemi tanulmányai: 1978-ban végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 1982-ben pedig az ELTE Bölcsészettudományi Kar, Filozófia Szakán szerzett diplomát. 2012-ben PHD végzettségét magna cum laude címmel szerezte meg. Disszertációja később könyv formájában is megjelent Kafka rejtőzködő filozófiája címmel.

1982- 2003 között a Kossuth Lajos Katonai Főiskolánál és jogutódainál főiskolai tanár, 2004-től a Zsigmond Király főiskolán tanít jogot és filozófiát. Írásai ugyancsak 1982 óta jelennek meg. 1992-től, alapítása óta szerkesztője a Criticai Lapok című művészeti folyóiratnak. 2000-től tagja az Eszmélet szerkesztőségének.

Számos kiadványban jelentek meg munkái jogi, filozófiai témában. Mintegy százötven publicisztikája látott napvilágot a legkülönbözőbb napi- és hetilapokban. Azonban az irodalom más területein is alkot: színművek, dokumentumjátékok is születtek a neve alatt. A Vámkisasszony című monodrámája jelenleg is műsoron van a budapesti Kugler Art Szalonban.

Kilenc regény, három tanulmány-, illetve esszé- és novelláskötet szerzője.

 

A szerző kiadónknál megjelent művei