Füst Milán

A feleségem története (2021)

Störr kapitány feljegyzései

Füst Milán: A feleségem története – Störr kapitány feljegyzései kötet legújabb kiadása.

Füst Milán nagyregénye, A feleségem története 1942-es megjelenésétől a világirodalom megfejthetetlen titkú művei közé tartozik. A Nobel-díjra is jelölt szerző e könyve a világsikert aratott magyar regények egyike: az 1958-as Gallimard-féle francia kiadást követően húsz nyelvre fordították le, s mindenütt elismerő fogadtatásra talált.

A holland hajóskapitány látszólag szokványos féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyötrelmes kapcsolat mennyei magasságait és pokoli mélységeit mutatja be.

A rögeszmévé és önpusztító szenvedéllyé váló féltékenység, a bizonyosságra törekvés ördögi köreit járó Störr kapitány végül rádöbben: bárhogyan is volt, Lizzy immár elválaszthatatlanul hozzá tartozik. Látja az utcán a már évek óta halott asszonyt, s bízik abban, hogy „egy nap, verőfényes időben megint csak fel fog tűnni valahol, egy névtelen utcában, valami sarkon… S hogy fekete köpenyén keresztül fog sütni a nap.  lelkemet teszem rá, hogy így lesz. Különben minek élni?”


A közelmúltban Enyedi Ildikó forgatókönyve alapján, a Cannes-i Filmfesztiválon debütált a regény ihlette film. A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=Y1eScD9M7Eo&ab_channel=Mozinet

Régi kartonált kiadás

Új kartonált kiadás

Díszkiadás


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 3300 forint

46% kedvezmény

2 600 Ft

Elfogyott
Adatlap
Szerző: Füst Milán
Cím: A feleségem története (2021)
Alcím: Störr kapitány feljegyzései
Részletes tematika: regény
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2021
Formátum: A5
Oldalszám: 408
Kötészet: keménytábla, gömbölyített gerinc, cérnafűzött
ISBN: 978-615-6168-26-9