Füst Milán

A feleségem története (Díszkiadás)

Störr kapitány feljegyzései

Füst Milán nagyregénye, A feleségem története 1942-es megjelenésétől a világirodalom megfejthetetlen titkú művei közé tartozik.

A Nobel-díjra is jelölt szerző e könyve a világsikert aratott magyar regények egyike: az 1958-as Gallimard-féle francia kiadást követően húsz nyelvre fordították le, s mindenütt elismerő fogadtatásra talált.

A holland hajóskapitány látszólag szokványos féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyötrelmes kapcsolat mennyei magasságait és pokoli mélységeit mutatja be. A rögeszmévé és önpusztító szenvedéllyé váló féltékenység, a bizonyosságra törekvés ördögi köreit járó Störr kapitány végül rádöbben: bárhogyan is volt, Lizzy immár elválaszthatatlanul hozzá tartozik. Látja az utcán a már évek óta halott asszonyt, s bízik abban, hogy “egy nap, verőfényes időben megint csak fel fog tűnni valahol, egy névtelen utcában, valami sarkon… S hogy fekete köpenyén keresztül fog sütni a nap. A lelkemet teszem rá, hogy így lesz. Különben minek élni?”

Az új kiadást a könyv iránt állandóan fennálló, de mostanság – főként az internetes oldalaknak, közösségi portáloknak köszönhetően – különösen növekvő érdeklődés tette szükségessé.


A regényből a közelmúltban Enyedi Ildikó forgatókönyvet írt, melynek forgatása 2019 áprilisban kezdődött. Erről az Index internetes portál is beszámolt. A cikket ezen a címen találhatja meg: Füst Milán regényéből forgat filmet Enyedi Ildikó.

A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=Y1eScD9M7Eo&ab_channel=Mozinet

A kiadás különlegessége, hogy a borítót Szűr-Szabó József karikatúrista lánya, a Füst Milán Fordítói Alapítvány grafikusa, Szűr-Szabó Edit tervezte.


Régi kartonált kiadás

Új kartonált kiadás

Kemény táblás kiadás

Exkluzív limitált számozott kiadvány A feleségem története kötet megjelenésének 80. évfordulója alkalmából!

6 990 Ft

Készleten

Adatlap
Szerző: Füst Milán
Cím: A feleségem története (Díszkiadás)
Alcím: Störr kapitány feljegyzései
Részletes tematika: regény
Kiadó: Füst Milán Fordítói Alapítvány
Megjelenés éve: 2022
Formátum: A5
Oldalszám: 408
Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött, védőborító
ISBN: 978-6158-208-51-2