Thierry Loisel

A lélektelen test

Minitragédia, avagy elhidegüléstörténet

A regény borítóján Egon Schiele képe látható, melyen egy fiatal nő vetkőzik, alig észrevehetően érinti meg mellét, mint aki most fedezi fel a testét.

Valami ilyesmi történik a regény hősnőjével, Mélanie-val is: naplót ír a maga választotta félhomályban – vetkőzik. Csak úgy hullanak le róla a húsba vágó, soha kimondani nem akart, arcpirító, néha obszcén, néha áttetszően finom, hol el-, hol leleplező szavak.

A regényben tehát egy nő vetkőzik – több színen és több értelemben is: a regény minden prüdériától mentes, extatikus szexjeleneteiben ugyanúgy, mint azokban a sorokban, ahol maga a lélek bújik elő a rá préselődött maszkok, a meztelen hazugságok alól.

Lélektelen test fiktív nőalakja hús-vér, eleven lény, portréja azonban lényegileg emblematikus. Az írói metamorfózis szándéka nem a stílusjáték, a női elbeszélés imitációja, hanem sokkal inkább a „Mélanie-jelenség” feltárása. A regény nőalakja korunk „betegségének”, az odaadás hiányának és egyúttal az arra való mélységes vágynak a szimbóluma. Modern mítosz a közelségről és a távolságról, az intimitás határairól.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 2100 forint

25% kedvezmény

2 325 Ft

Adatlap
Szerző: Thierry Loisel
Cím: A lélektelen test
Alcím: Minitragédia, avagy elhidegüléstörténet
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2016
Formátum: A5
Oldalszám: 196
Kötészet: Kartonált, ragasztott
ISBN: 978-615-5568-25-1