A mezőség apostola

A mezőség apostola

Emlékkötet Hermán János nagysármási református lelkészről és mezőségi szórványmissziós szolgálatáról
Szerkesztette: Dávid Gyula

Lelkésztársai, hívei, családjának tagjai, szolgálatának tanúi szolgálati helyén, Nagysármáson 2019. szeptember 29-én, születésének 100. és halálának 20. évfordulóján emlékeztek Hermán Jánosra, az erdélyi magyar szórványgondozásnak a “Mezőség apostola”-ként ismert nagy cselekvőjére és jelképére, és ez az alkalom a jelen kötet magja. Egy különleges életútra emlékező írásgyűjtemény, egy jeles személy emlékét, egy nehéz kor nyomait rögzítő dokumentumok gyűjteménye.

A kötetbe gyűjtött írásokból nemcsak egy hősies lelkészi életpályát ismerhetünk meg, hanem egy mezőségi nagyközség és az azt körülvevő szórványtelepülések mindennapjait is: szívszorító tudósításokat a búcsúzásról, egyes települések magyar református közösségei felszámolódásának utolsó pillanatairól.
Emlékállító jellege mellett egyfajta mezőségi élő könyvnek is szántuk ezt a kötetet, olyannak, amely elsősorban nem a pusztulás és a döbbenet gyűjteménye, hanem olyan olvasmány, amely elvezet a Mezőség szépséges emlékvilágába. Mert Hermán János arca és emléke fontos kiindulópont ahhoz, hogy az, aki ezt a könyvet kezébe veszi, eljusson a mezőségi ember életéhez, nyelvéhez, emlékeihez.

25% kedvezmény

4 500 Ft

Készleten

Adatlap
Szerző: A mezőség apostola
Cím: A mezőség apostola
Szerkesztő: Dávid Gyula
Alcím: Emlékkötet Hermán János nagysármási református lelkészről és mezőségi szórványmissziós szolgálatáról
Kiadó: Polis Könyvkiadó
Megjelenés éve: 2022
Formátum: B5
Oldalszám: 700 oldal
Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött
ISBN: 978-606-5420-95-3