Petőcz András

Aysa

Harminc nappal a háború után

Petőcz András trilógiájának – amelynek az első két, ugyancsak önálló könyvként is teljes értékűen olvasható része, az Idegenek és a Másnapkülföldön, így Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Grúziában is sikerrel jelent meg – most a harmadik kötete kerül kiadásra.

Az Aysa, ugyanúgy, ahogy a trilógia korábbi részei, alapvetően vízió. Vízió egy lehetséges világról, ami nem létezik, vagy talán csak létezhet valahol. Mint Orwell 1984 című műve, Petőcz regénye is a képzelet világában játszódik.

A trilógia maga egy lehetséges háború előzménye, folyamata és vége, benne ott van a terror, ami – tudjuk – napjaink valósága.Ez a könyv a képzeletbeli háború végét, illetve a háború utáni egy hónapot jeleníti meg számunkra. Benne az Idegenekben megismert Anna már érett nő, fogoly, akinek el kell viselnie minden olyan megaláztatást, amit egy érett, és különös adottságokkal bíró nőnek egy fogolytáborban – fogolyként – el kell viselnie. Megaláztatást, erőszakot, mindent. Anna, akinek a valódi neve Aysa, ugyanazt teszi, amit a kislány Anna is tett az Idegenekben, illetve az immár kamaszlánnyá, fiatal nővé serdült Anna is tesz a Másnapban: megpróbál mindent túlélni.

A harc az életben maradásért folyik, és ebben a harcban minden megengedett, minden eszköz bevethető. Ahogy az Idegenekben sem tudtuk, itt sem tudjuk pontosan, hol játszódik a történet. Nem is lényeges, játszódhat bárhol, valahol Európa peremén, vagy a Közel-Keleten, vagy Ázsiában. A trilógia második fejezetében, a Másnapban Anna – menekülés közben – megtalálni vélte soha nem látott apját, amikor is kiderült, hogy az igazi neve Aysa, tehát az Anna név is hazugság volt.

Ebben a könyvben, a trilógia harmadik fejezetében Anna, illetve Aysa a terroristák kiszolgálója lesz, prostituálja magát a túlélés érdekében. Elképzelhetetlen borzalmakat él át, miközben évtizedeket tölt a „barbárok” fogságában. A történet végére biztosan csak annyit tudhatunk, hogy harminc nappal vagyunk a háború után.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 2400 forint

25% kedvezmény

2 625 Ft

Adatlap
Szerző: Petőcz András
Cím: Aysa
Alcím: Harminc nappal a háború után
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2016
Formátum: A5
Oldalszám: 260
Kötészet: Keménytáblás, fűzött
ISBN: 978-615-5568-28-2