Ahmed Amran

Az utolsó ebéd

„Hiszem azt, hogy az élet egésze csak falakról szól. Az ember többnyire falak közt születik és cseperedik. Sokáig azért küzd, hogy romba döntse a maga körül lévő falakat. Utána sokáig azért hajt, hogy saját falai legyenek. Ha boldog, nem érzékeli saját falait maga körül, ilyenkor makulátlanul tiszta szélvédőként funkcionálnak, védik őt, de rajtuk keresztül mindent lát. Ha boldogtalan, csak magukat a falakat látja, nem észleli a köztük lévő teret, idővel új falakat fedez fel társában, önmagában és mindenben.” (Ahmed Amran)

A magyarul alkotó jemeni számozású író keleti fűszerekkel meghintett, utaztató, filozofikus hangvételű, egymásba folyó novelláiban ízelítőt kapunk az arab gondolkodásról, stílusról, meseszövésről.
A novellabeli alakok történetein és dialógusain keresztül Amran érzékenyen világít rá a különböző kultúrák kapcsolódási és eltérési pontjaira.

Ez a novellafolyam különös házasság a magyar nyelv és az arab irodalom között. Amran – mint nem született magyar anyanyelvű – , átgondolja a magyar szavakat, bátor szójátéka és meglepő szóhasználata révén néhol olyan árnyalatokat és rejtett szépségeket fed fel a magyar nyelvben, amit mi – anyanyelvűek – gyakran nem veszünk észre.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 2175 forint

25% kedvezmény

2 400 Ft

Adatlap
Szerző: Ahmed Amran
Cím: Az utolsó ebéd
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2017
Formátum: A5
Oldalszám: 186
Kötészet: Kartonált, ragasztott
ISBN: 978-615-5568-40-4