Kelecsényi László

Az utolsó kéz – Krúdy-lakoma

Az utolsó kéz – mintha egy indián-regény címe lenne. Pedig Krúdy Gyuláról van szó. Az ő életműve még mindig sok titkot rejt. Megunhatatlan klasszikus, annak ellenére, hogy életműkiadását háromszor indították el (és háromszor maradt töredékes). Nincsen Krúdy-összes, de van igény, hogy lehetőség szerint mindent tudjunk a legendák övezte író munkásságának és életének homályos részleteiről.

Kelecsényi László tanulmányai körbejárják a pályát és a privát életút ránk tartozó eseményeit. Ez a kötet nem monográfia, az egyes írások mégis a teljesség igényével elemzik a Krúdy-életmű titkait. A címadó dolgozat éppen a különféle szerzői szövegváltozatok között igazít el: melyiket tekintsük hiteles, végleges közlésnek. De szerepel a kötetben a politikai okokból megcsonkított Krúdy-munkák históriája éppúgy, mint ritka dedikációinak feltérképezése, vagy az író publikációs csínytevései.

A szerző – nem mellesleg maga is író és filmtörténész – kutatásainak eredményét élvezetes, mindenki számára közérthető stílusban teszi közzé.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 2212 forint

25% kedvezmény

2 400 Ft

Adatlap
Szerző: Kelecsényi László
Cím: Az utolsó kéz – Krúdy-lakoma
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2020
Formátum: A5
Oldalszám: 246
Kötészet: kartonált, füles, ragasztókötés
ISBN: 978-615-5568-99-2