Pataki János

Erdély kincsei

Barangolás csodás tájakon

A KÖTET IDEIGLENESEN NÁLUNK NEM RENDELHETŐ, DE MEGTALÁLJA A NAGYOBB KÖNYVESBOLTOKBAN! A WEBOLDALON JÖVŐ ÉV ELEJÉN VÁRHATÓ ÚJRA.

Ez az egyedülálló útikönyv csaknem 800 csodálatos kép segítségével kalauzolja végig az olvasót a teljes Erdélyen át a legismertebb nagyvárosoktól egészen eldugott kis falvakig. Így egy kötetben még senki sem mutatta be Erdély egészének nevezetességeit, műemlékeit, természeti kincseit. Némely úti tipp UNESCO-védelem alatt, némely pedig még talán a legszakavatottabb túrázók előtt is rejtve maradt idáig.

Pataki János az útikönyvekben szokásos száraz tények helyett (pl. mikor épült, és hányszor építettek át egy adott műemléket) a legfontosabb adatok mellett inkább a hely hús-vér, élő bemutatására törekszik. Ízelítőt kapunk a helyi szokásokból, legendákból, megelevenedik a történelem. A szépírói igényességgel megírt, eredeti stílusú szöveget irodalmi idézetek is át-átszövik, tovább fokozva az olvasás élményét. Képzeletünket a leírásokon túl lélegzetelállító fotók vezetik, melyek szintén a szerző saját alkotásai. A minőség itt is szembetűnő: Pataki János, ha kellett, napokat várt a megfelelő fényviszonyok kialakulására, hogy a lehető legtökéletesebb fotót készíthesse el egy adott helyszín illusztrálásához.

A művészi leírások mellett azonban jó arányérzékkel kaptak helyet a praktikus tanácsok, hasznos információk. Megtudhatjuk, pl. hogyan juthatunk fel legkönnyebben a Hargita csúcsára, kitől kérjük el a kulcsot egy kicsiny falu múzeumának megtekintéséhez, és persze, hogy hol étkezzünk, hol szálljunk meg stb. Magunkkal cipelhető útikönyvnek ugyan kissé súlyos a kötet, de az utazás megtervezéséhez, a felkészüléshez nélkülözhetetlen, és a barangolás későbbi felidézéséhez is remek segítség.

Nem csak az Erdélybe látogatóknak, hanem a helyi turistáknak is hasznos lehet e könyv, hiszen mindenféle tekintetben hiánypótló.

25% kedvezmény

6 990 Ft 5 243 Ft

Elfogyott

Adatlap
Szerző: Pataki János
Cím: Erdély kincsei
Alcím: Barangolás csodás tájakon
Kiadó:
Megjelenés éve: 2017
Formátum: B5
Oldalszám: 448
Kötészet: kartonált, ragasztókötött
ISBN: 9786150004532