Lengyel Gábor

Homokember


Mi történik, ha egy európai nagyvállalatot amerikai kockázati tőkebefektetők vesznek meg? A pozitív változások, fejlesztések ígérete hogyan fordul a visszájára? Miért teszik tönkre tudatosan a szívós munkával kiépített munka- és vevői kapcsolatokat? Hogyan használják ki, fordítják egymással szembe a megmaradt-meghagyott dolgozókat? Kinek áll érdekében, hogy ne csak a céget, hanem személy szerint az egykori vezetőket is ellehetetlenítsék?

Lengyel Gábor napjaink számos égető kérdését, gondját felvető regénye Franciaországban játszódik. Talán nem a véletlen műve, ha nem egy elemében a magunk kelet-közép-európai viszonyaira, történeteire ismerhetünk benne.

A főhős, a Homokember története egy nyomozás során tárul az olvasó elé. – “Az utalás E. T. A. Hoffmann A homokemberére teljesen szándékos és fontos. Valójában azonban ennek a homokembernek a személyisége a hoffmanninak az ellentéte.”  (Lengyel Gábor)

Lengyel Gábor regényét a Könyvhét hasábjain elemezte a szerző és kérdezője, Csokonai Attila. A könyvről Tarján Tamás írt recenziót.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 1650 forint

25% kedvezmény

1 800 Ft

Adatlap
Szerző: Lengyel Gábor
Cím: Homokember
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2015
Formátum: A5
Oldalszám: 244
Kötészet: Kartonált, ragasztott
ISBN: 978-615-5568-13-8