Molnár Lamos Krisztina

Kaláris

Novellák

Molnár Lamos Krisztina Angliában él, szakápolóként dolgozik. Írásai 2012-től jelentek meg többek között a Parnasszus folyóiratban, az Élet és Irodalomban, valamint internetes irodalmi portálokon.

2017-ben kiadónknál megjelent kötete, a Válaszúton (Egy magyar ápolónő történetei határokon innen és túl) irodalmi-szociográfiai jelleggel mutatja be, miért távozott Angliába, és hogy az ott talált világ és egészségügyi ellátás miben tér el, miben emberibb, ugyanakkor mégis miben sokkal keményebb az itteni életnél.

A Kaláris egy évtized alatt születtet rövidprózák, külön élő, mégis egymásba kapcsolódó emberi sorsok gyűjteménye. Molnár Lamos Krisztina így ír erről:

„A vágyak, álmok, remények, a betegségek és gyógyulások, az értékek, amelyeket hiába keresünk, vagy éppen megtalálunk, és az igyekezet, amivel törekszünk azok megóvására, mind-mind azonosságok, legyen az ember ápolónő vagy orvos, hajléktalanná vált villamosmérnök vagy katona, egyetemi hallgató, zenész vagy gyorséttermi eladó – éljen bárhol is a világban: Európa közepén vagy a Közel-Keleten, Angliában, Kanadában vagy Amerikában.

A címben azt a szót kerestem, amely pontosan kifejezi, amit a novellákban ábrázolt portrék viselői, azon emberek iránt érzek, akiket megismertem, akiket meg akartam őrizni a szívemben. Drága arcok, hihetetlenül gyönyörű emberek. És azt a szót kerestem, ami kifejezi azt az összekötöttséget is, amellyel sorsaik egymásba kapcsolódnak. Kaláris. Színes gyöngyökből fűzött gyöngysor, legtöbbször vörös, akár a korall, ami csak a legtisztább tengerekben él.”


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 1875 forint

25% kedvezmény

2 025 Ft

Adatlap
Szerző: Molnár Lamos Krisztina
Cím: Kaláris
Alcím: Novellák
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2020
Formátum: A5
Oldalszám: 204
Kötészet: kartonált, füles, ragasztókötés
ISBN: 978-615-6168-00-9