Podonyi Hedvig

Kép, Jel, Betű

Érdekes írások – írásos érdekességek

Miről mesélnek a barlang- és sziklarajzok? Hogyan üzentek egymásnak a régi korok emberei, amikor még nem volt internet, sőt papír és posta sem?

Ki fejtette meg az ékírást, és ki talált rá a hieroglifák jelentésének kulcsára? Hogyan és miért hozták létre elődeink a betűírást? Milyenek voltak az ókori és középkori graffitik?

Mit érdemes tudni Leonardo da Vinci híres Vitruvius-tanulmányáról? Hogyan készültek a könyvek a nyomtatás elterjedése előtt? Miről (nem) beszél a rejtélyes Voynich-kézirat? Ki találta fel valójában a golyóstollat? Mit árulhat el rólunk az aláírásunk?

Könyvünk egyebek között ezekre a kérdésekre ad választ, színes és változatos kultúrtörténeti utazásra, hasznos időtöltésre invitálva mindazokat, akik nyitottak az írástörténet izgalmas tényei és a kézírás titkai iránt.

Analfabéták egykor és ma; A világ legszebb barlangrajzai; Fönícia, a betűírás bölcsője; Gyógyító papirusztekercsek; Kódexek és kódexírók; Mátyás király csodás könyvtára; Leonardo da Vinci világa; Gutenberg és a könyvnyomtatás; 7000 éves találmányunk: a papír; Évezredeken át – az írószerek nyomában; Bal kézzel a jobbkezesek világában; Királyi kézjegyek; Beszédes aláírások – mindez csupán néhány azok közül a figyelemreméltó „írásos és kézírásos” témák közül, melyeket a könyv szerzője most egy kötetbe foglalva, sok-sok információt megosztva, olvasmányos formában mutat be.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 4125 forint

25% kedvezmény

4 500 Ft

Adatlap
Szerző: Podonyi Hedvig
Cím: Kép, Jel, Betű
Alcím: Érdekes írások – írásos érdekességek
Részletes tematika: művelődéstörténet, kultúrtörténet, írástörténet
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2022
Formátum: B5
Oldalszám: 224
Kötészet: kartonált, füles, ragasztókötés
ISBN: 978-615-6168-40-5