Evelin S. de Grancy

Mezítláb a parázson

Egy hazaáruló története
Fordította: Lengyel Gábor

Hogyan válik „hazaárulóvá“ Kristina, a berlini egyetemista lány, a kelet-német szocializmus lelkes híve? Hogyan jut arra az elhatározásra, hogy élete kockáztatásával Nyugatra meneküljön?

1961. Felépül a berlini fal. Kristina éppen csak megkezdené egyetemi tanulmányait Berlinben. Nem magasztos, világmegváltó eszmék vezérlik, egyszerűen csak tanulni, boldogulni szeretne, emberi életre, szerelemre, jólétre vágyik, családot, gyerekeket akar. A hidegháború csúcspontján mindez nem adatik meg számára, pedig eleinte nem ellensége, hanem feltétlen híve a rendszernek. Kalandos szerelmi élete azonban olyan férfiak mellé sodorja, akik révén óhatatlanul bepillantást nyer a Stasi, a kelet-német állambiztonsági apparátus mindent átszövő működésébe. A veszélyes közelség azzal fenyeget, hogy az elnyomó gépezet bedarálja…

A kalandregénybe illő menekülés, az átkelés a Dunán a Vaskapu-szorosban egy gumicsónakon sikerrel jár. Kristina Jugoszlávián át eljut ugyan Nyugat-Németországba, de szerencsétlenségére ott sem találja meg számítását. A remélt szabad, nyugodt élet helyett ismét kémek, titkosszolgálatok játékszerévé válik – a talaj itt is hamarosan forró lesz a talpa alatt, újra menekülnie kell. Csak a berlini fal leomlása, Németország újraegyesítése hozza el számára is az élhető életet. A hidegháború generációk életét meghatározó, máig ható trauma.

A rendszerek és katonai tömbök szembenállásának árnyékában zajlik Kristina, a fiatal hősnő személyes küzdelme szabadságért és szerelemért. A cselekmény alapjául Evelin Senarclens de Grancy saját kalandos élete szolgál. A letehetetlenül izgalmas, olvasmányos regény két németországi kiadás után jelenik meg magyar nyelven.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 2475 forint

25% kedvezmény

2 700 Ft

Adatlap
Szerző: Evelin S. de Grancy
Cím: Mezítláb a parázson
Fordító: Lengyel Gábor
Alcím: Egy hazaáruló története
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2017
Formátum: A5
Oldalszám: 384 oldal
Kötészet: Kartonált, ragasztott
ISBN: 978-963-9680-78-4