Illés Klára

Milliók közül egyetlen 1

A könyv borítóján lévő fényképről Bohus Mag­da fényesen okos tekintete néz a kamerába, humor bujkál benne, de egy ragadozó madár figyelme is. Az okossága, szépsége. A fanyar humora. A szigorúsága. „Egy kutyát túl is kell élni.” A tekintete, amikor 2001-ben a Moszkva téren összefutottunk, és Simon Balázs friss ha­lálhíréről beszéltünk. Ebből a könyvből meg­tudtam, mennyi heroizmus volt az életében. Igazságtalanul sok. Még ha azt írja is egy 1957-es levélben: „Hogy mi itt annyit szenvedünk, az alkalmasabbá tesz bennünket a mélyebb és ma­gasabb befogadására.” Miért nem elég vagány nőnek lenni, mint Bohus Magda volt, kiváló képességekkel és műveltséggel tanítani, élni értelmiségi módjára? Miért nem elég annyit szenvedni, amennyi megedzi az embert?

Mesterházi Mónika


„Olyan ez, mintha elszórt vasszemeket gyűjtenék össze egy mágnes­sel. Mintha kezdettől fogva egy láthatatlan mágnes, Magdi néni hívása vonzana, húzna befelé az életébe, hogy aztán visszaadjam őt másoknak egy könyv lapjain keresztül. Izgalmas nyomozás. Folyton találok valamit, ami meglep, aminek a kutatása felvillanyoz” – írta Illés Klára, az egykori tanítvány, munkája kezdetén.


„Kedves Klári!

…Igen figyelemre méltó életút, pontos kordokumentum. …Azt hiszem, minden dokumentum közlésre való, nemigen láttam olyat, amit rövidí­teni kéne – még a banális papírok is jellegzetesen korfestőek.”

Závada Pál


„Szia Klári!

…Elolvastam a könyvet. Nemcsak szép emléket állítasz tanárodnak, ha­nem egyben belehelyezed őt a történelmünkbe is.

Barátsággal: Misu”

Vajda Mihály

25% kedvezmény

2 925 Ft

Adatlap
Szerző: Illés Klára
Cím: Milliók közül egyetlen 1
Részletes tematika: regény, tényregény
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2024
Formátum: A5
Oldalszám: 212 oldal
Kötészet: kartonált, ragasztókötés, füles
ISBN: 978-615-6168-75-7