Jolsvai András

Monsieur L.

Ötven év mégiscsak fél század az időben, és szinte vízválasztó egy ember életében… Jolsvai András „első ötven évének” önéletrajzi történeteit adja közre Monsieur L. című tárcanovella-kötetében, az egyén „időszámítását”, saját sorsát helyezve a középpontba. Persze, nem feledkezik meg arról sem, hogy volt élet „időszámításunk előtt” is, ezért osztja meg az újpesti és rákospalotai ősök családi krónikáját is olvasóival.
Az „időszámításunk helyett” című ciklus azokat a nagyon személyes élményeket idézi, amelyek áttételesen, finoman távolságot tartva kapcsolódnak az „azonosítható” élethez – „azonosítható” irodalomként. Az „időszámításunk alatt” a gyermekkor és felnőtté válás néha nosztalgikus, de mindig derűre is fakasztó történeteket mesél el, az „időszámításunk után” pedig a megragadott pillanatok ízeit, színeit idézi fel.

A szerző e kötetében is jellemző (stílus)félmosolyával arra biztatja az Olvasót, hogy elgondolkodhasson saját „időszámításán”, igazán elmosolyodjon, vagy elszomorodjon néha.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 2693 forint

25% kedvezmény

2 925 Ft

Készleten

Adatlap
Szerző: Jolsvai András
Cím: Monsieur L.
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2012
Formátum: A5
Oldalszám: 220 oldal
Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött
ISBN: 978-963-9680-62-3