Zelei Anna

Norvég utakon

Kalandozások a fjordok között

Norvégiáról mindenkinek a fjordok-trollok-rénszarvasok hármasa jut eszébe, mely olyan elemi erővel hat, hogy az egész Földről ide csábítja az embereket időtlen-idők óta. Pedig mindez csak a jéghegy csúcsa. Norvégia lebilincselő és változatos földrajza mellett különleges állat- és növényvilága is megelevenedik e rendhagyó útikönyvben a szerző saját történetei, naplóbejegyzései és fotói által.

Megismerhetjük a vadregényes táj legérdekesebb útjait, hídjait, kirándulóhelyeit délről indulva egészen a sarkkörön túlra. Itt minden kanyarban meglepetés várja a gyanútlan utazót. Márpedig ebben az országban nemigen vannak egyenes utak!

A könyvet olvasva képet kapunk e kivételes lelkületű nemzetről, a norvégokról és országuk kultúrájáról, gazdaságáról, múltjáról és jelenéről, valamint film- és könyvajánló is színesíti a kötetet.

„Szeretném megmutatni, hogy észak fagyos lehelete nem is olyan hideg, hogy vannak még Európában olyan helyek, amelyet a civilizáció nem volt képes letarolni, ahol évszázadok óta semmi sem változott, ahol a csend és a gondolat mélyen befészkeli magát az emberi elmébe.”

Korlátozott mennyiség.

20% kedvezmény

3 816 Ft

Elfogyott
Adatlap
Szerző: Zelei Anna
Cím: Norvég utakon
Alcím: Kalandozások a fjordok között
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2019
Formátum: A5
Oldalszám: 488 oldal
Kötészet: kartonált, cérnafűzött
ISBN: 978-615-5568-93-0