Vid Ödön

Örökölt harag


Bizonyára sokak számára ismerős az olyan személyiség, aki lelkiismeret nélkül éli életét, miközben mindvégig meg van győződve saját igazáról és nagyszerűségéről. Az ilyen ember legfőbb mozgatórugója a harag, amely észrevétlenül köti gúzsba nemcsak a körülötte élők, de saját életét is. A kérdés: lehetséges, hogy ez az attitűd egyszerűen át is örökíthető? A regény központi nőalakjának két fia eltérően reagál anyjuk nárcizmusára. Egyikük képes fejlődni, és túllépni a nő árnyékán, másikuk azonban gondolkodás és kritika nélkül követi a hozott mintát, sőt túl is tesz lelki örökségén. Vid Ödön legújabb, sodró lendületű regényében egy napjainkban oly ismerős karakter pusztító útját követhetjük végig, megtapasztalva, hogy egyetlen felelőtlen ember hány másik életet képes romba dönteni.


Részlet:

„– Donald, ne!… – rikácsolja egy nő.

Fa recseg, üveg csörömpöl a csukott ablakon átrepülő férfitől.

Újabb reccsenés. Ezt az előtető cserepe adja, amikor a zuhanó test gellert kap rajta.

– Aú… – hallatszik végül kintről egy elkínzott hang.

Szombat van, április 3. Negyed hét körül jár az idő. Odakinn már világosodik, hamarosan felkel a nap. London külvárosában, Uxbridge-ben, egy csendes zsákutcában álló tipikus ikerház emeleti hálószobájában ketten néznek egymással farkasszemet: Donald Stvanka repülős egyenruhában és a felesége, Kayla, ruhátlanul.

(…)

– Mr. Stvanka, a felettese parancsa: további intézkedésig senkivel sem beszélhet! – közli az egyik elöl álló fenyegetően. – Ellenállás nélkül kövessen!

A fenébe, mibe keveredtem?! – gondolja elkeseredetten, miközben engedelmesen masírozik kísérői között.”


A szerzőről:

„Erősáramú villamosmérnöki diplomával a zsebemben, harmincnégy év informatikusként végigdolgozott évvel és közben megírt néhány szakkönyvvel a hátam mögött 2006-ban lettem nyugdíjas. Ekkor kezdtem történeteket írni, amelyek közül néhány megjelent nyomtatásban, a többi az odon-irasai.blog.hu weboldalon olvasható.

Legutóbbi regényem, a Határfény, szintén a Fekete Sas Könyvkiadó gondozásában jelent meg 2021-ben.”

 

25% kedvezmény

3 000 Ft

Adatlap
Szerző: Vid Ödön
Cím: Örökölt harag
Részletes tematika: regény
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2023
Formátum: A5
Oldalszám: 384 oldal
Kötészet: kartonált, füles, ragasztókötés
ISBN: 978-615-6168-53-5