Szilágyi Enikő

Parlando

A Kolozsváron született színésznő Budapesten több mint százszor adta elő Triptichon című, Piaf-, Brel-, Barbara-sanzonokat bemutató műsorát, majd Belgiumban, Franciaországban teljesedett ki énekesi pályája.

A róla készült magyar-francia nyelvű könyv – Bánföldi Tibor fordításával – számos fotóval és két CD melléklettel mutatja be nem mindennapi karrierjét, a róla írottak segítenek közelebb kerülni művészetének sajátosságaihoz.

„Szilágyi Enikő gyönyörű franciasággal, nagy meggyőző erővel énekli e dalokat: mindegyik egy-egy kis dráma, és ezt még annak is meg tudja mutatni, aki nem érti a szöveget, hiszen ez az énekeső: színésznő. Tragika. Itt egy tragika énekel tragikus hangon, és mégsem szomorúan. Talán inkább valami derű, rezignáció, valami istennői nyugalom árad a dalokból. Tisztaság, akkor is, ha a szövegek többsége elesettségről, megaláztatásról. akár szennyről is szól. Egy szál zongorával kísérve, szép kezeivel mindegy beburkolva magát, áll a pódiumon, igazi női erővel, kristálytiszta hanggal, tiszta aggyal. Ő nagyon tudja, mit csinál, mint ahogy tudta Piaf, Barbara és Brel is. Ez nem romantikus maszatolás, ez üt.”

(Nádasdy Ádám)

Szilágyi Enikő interjút adott Bóta Gábornak

Szilágyi Enikő még 2018. decemberében a TV2 Mokka című műsorának vendége volt


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 6000 forint

6 600 Ft

Adatlap
Szerző: Szilágyi Enikő
Cím: Parlando
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2017
Formátum: B5
Oldalszám: 180 oldal
Kötészet: kartonált, ragasztott
ISBN: 978-615-5568-35-0