Szilágyi Enikő

Parlando

A Kolozsváron született színésznő Budapesten több mint százszor adta elő Triptichon című, Piaf-, Brel-, Barbara-sanzonokat bemutató műsorát, majd Belgiumban, Franciaországban teljesedett ki énekesi pályája.

A róla készült magyar-francia nyelvű könyv – Bánföldi Tibor fordításával – számos fotóval és két CD melléklettel mutatja be nem mindennapi karrierjét, a róla írottak segítenek közelebb kerülni művészetének sajátosságaihoz.

„Szilágyi Enikő gyönyörű franciasággal, nagy meggyőző erővel énekli e dalokat: mindegyik egy-egy kis dráma, és ezt még annak is meg tudja mutatni, aki nem érti a szöveget, hiszen ez az énekeső: színésznő. Tragika. Itt egy tragika énekel tragikus hangon, és mégsem szomorúan. Talán inkább valami derű, rezignáció, valami istennői nyugalom árad a dalokból. Tisztaság, akkor is, ha a szövegek többsége elesettségről, megaláztatásról. akár szennyről is szól. Egy szál zongorával kísérve, szép kezeivel mindegy beburkolva magát, áll a pódiumon, igazi női erővel, kristálytiszta hanggal, tiszta aggyal. Ő nagyon tudja, mit csinál, mint ahogy tudta Piaf, Barbara és Brel is. Ez nem romantikus maszatolás, ez üt.”

(Nádasdy Ádám)

Szilágyi Enikővel interjút készített a Duna World. Az interjú mellett a február 16-ai koncertjéről készült félvételek is láthatóak. https://www.mediaklikk.hu/video/ot-kontinens-2019-02-23-i-adas/# (Enikő 13:46-19:12-ig látható.)

Szilágyi Enikő interjút adott Bóta Gábornak: https://youtu.be/EJoIjmPVaCI

Szilágyi Enikő még 2018. decemberében a TV2 Mokka című műsorának vendége volt: https://tv2.hu/musoraink/mokka/277938_sosem-hitte-volna-szilagyi-eniko-hogy-ez-bekovetkezik-az-eleteben.html?fbclid=IwAR1_PC_ZPbo87_bF6dW5f2VRgl1diRU0xCT81J4WgXgdTgzCJ-Uke6XCtyE

6 000 Ft

Adatlap
Szerző: Szilágyi Enikő
Cím: Parlando
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2017
Formátum: B5
Oldalszám: 180
Kötészet: Kartonált, ragasztott
ISBN: 978 615 5568 35 0