Süli István

Romok

Egy honpolgár feljegyzései

A könyv narrátora Zéh, egy polgártársunk, egy feltételezett személy, aki ál-tárgyilagos viselkedés-, helyzet- és jellemrajzokat, ál-szenvtelenül távolságtartó, keserű és olykor groteszk humorú feljegyzéseket készít és tár elénk a mai magyar társadalomról.

Süli István könyvében a feljegyzés-epizódok sötét, komor árnyalatú mozaikká állnak össze, kirajzolódik az a kép, amit nagyon nem szeretnénk látni, de amellyel mégis csak szembe kell néznünk.

“A mű nem teljesen egynemű, sőt részint épp az epikai formák kontrasztjára épít. A mára erősen fellazult, modernizálódott poétikájú regényműfaj hírnöke, eleinte tenyérnyi fejezetekből, később hagyományos novellákból szerkesztve. Széttagoltsága ellenére jól követhető történetek fonadéka, rendelkezik karakteres szereplőkkel, valamint főszereplővel. Őt, a Zéh nevezetű alakot mintha önmaga beszélné el, de felfoghatjuk úgy is a Romokat, hogy az életteréből messze kiemelkedő műveltségű és erkölcsű Zéhet (KisZéh apját) egy kívülálló, minden összetevőt átlátó történetmondó állítja elénk.” – írta a kötetről Tarján Tamás a Könyvhét oldalán.

25% kedvezmény

2 100 Ft

Adatlap
Szerző: Süli István
Cím: Romok
Alcím: Egy honpolgár feljegyzései
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2016
Formátum: A5
Oldalszám: 298
Kötészet: Kartonált, ragasztott
ISBN: 978 615 5568 21 3