Barazsuly Eta

Selyemeső

Haikuk

Barazsuly Eta haikukkal jelentkezik Selyemeső című kötetében.

A kis könyv lapjait forgatva úgy érezhetjük, hogy nem is Kolozsvárról, hanem egyenesen Kiotóból érkeznek hozzánk ezek a leheletfinom szövegek.

A nálunk Fodor Ákos által népszerűvé tett költői formának a klasszikus, japános változatát műveli, írja és éli a szerző.

Nem csupán a lényekkel teli és az élettelen táj, de az „örök” és a „mindennapjait élő” lélek apró rezdülései is kifejezést nyernek Barazsuly Eta lírájában.

Régi japán tusrajzokat és színes fametszeteket vélünk látni, melyek mögül áttetszik az önmagáról is valló kortárs költő, aki hívja az olvasót, lakják be együtt az 5+7+5 szótag által teremtett varázslatos haiku-világot.


Barazsuly Eta a kolozsvári Zeneművészeti Főiskolán végzett zenepedagógia és operaénekes szakot, majd a Babeş-Bolyai Tudományegyetem színház és film szakán kreatív írás tanfolyamon vett részt. Volt szolfézs-, zeneelmélet- és brácsatanár is, jelenleg a kolozsvári Magyar Opera énekkarának tagja.

Első regényét román nyelven közölte, amellyel elnyerte az elsőkötetesek Mongolu-díját. A könyv Magyarországon Elisabeth B. Doitsunin néven, Kiotó, ahol a szerelem örök címen jelent meg, ezt követte másodikként a Sorsok – Érzelmek útvesztője.


Legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 1400 forint

25% kedvezmény

2 100 Ft

Adatlap
Szerző: Barazsuly Eta
Cím: Selyemeső
Alcím: Haikuk
Részletes tematika: vers, haiku
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2023
Formátum: vágott B6
Oldalszám: 152 oldal
Kötészet: kartonált, ragasztókötés, füles
ISBN: 978-615-6168-70-2