Pataki János

Székelyföld ízei


Pataki János Székelyföld ízei című szakácskönyve 2006-ban látott napvilágot, és szinte azonnal elfogyott a boltok polcairól. Az elmúlt években a Fekete Sas Kiadó újra megjelentette Pataki János saját pazar fotóival illusztrált erdélyi könyvsorozatának legszebb köteteit, az Erdély kincseit és a Székelyföldet.

A gyönyörű kiállítású albumok, amelyek útleírások és útikönyvek is egyben, éveken át hiánycikkszámba mentek, némi szerencsével legfeljebb antikváriumban lehetett hozzájutni egy-egy példányhoz. Ebbe a sorba illeszkedik ezúttal a Székelyföld ízei hiánypótló új kiadása.

E gasztronómiai útikönyv nem egzotikus ételcsodákkal kívánja elkápráztatni az olvasót; a székelyek egyszerű, ugyanakkor mégis kifinomult fűszerezésű ételeiből kapunk fényképes ízelítőt. Sokak által ismert fogásokról van szó, amelyeket anyáink, nagyanyáink még rendszeresen főztek, sütöttek, és amelyeket bizonyára sokunk gyakran fogyasztott gyerekkorában. Ezek a lassan feledésbe merülő ízek köszönnek vissza a kötet lapjairól, az ínycsiklandozó fotókról – és reményeink szerint hamarosan a tányérokról is.

A szakácskönyv összesen 88 finomabbnál finomabb receptet tartalmaz, valamint fotókat Székelyföld gyönyörű tájairól.


A szerző nálunk elérhető kötetei:

25% kedvezmény

5 243 Ft

Készleten

Adatlap
Szerző: Pataki János
Cím: Székelyföld ízei
Részletes tematika: gasztronómiai útikönyv
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2006, 2021
Formátum: 234 x 202 mm
Oldalszám: 208 oldal
Kötészet: kartonált, füles, ragasztókötés
ISBN: 978-615-6168-30-6