Zsombori Erzsébet – Zsimbi

Zsimbi a selyem útján

Zsombori Erzsébet selyemfestészete

Ez a kötet egy művészeti album, mely az ismert festőművész és illusztrátor, Zsombori Erzsébet, azaz Zsimbi selyemfestményeinek az albuma. A mű tehát egy művészi életpályát mutat be, természetesen az alkotó által készített gyönyörű művektől keretezve.

Zsimbi 1975-től vesz részt hazai és külföldi tárlatokon. Kiállításait gyakorta lehet megtekinteni különböző helyszíneken, de állandó kiállítása volt a Budai Várban lévő galériájában.  Több mint 100 egyéni kiállítása volt Magyarországon és szerte a nagyvilágban, és számos csoportos kiállításon is részt vett.Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Művészetéről így vall:
„A festés olyan, mint a naplóírás. Egy tárlat anyagából sok minden kiderül, legalább egy szegmense az életünknek. Mi változunk, és ezzel együtt változnak a képek, a színek, világos, sötét, fekete, fehér, boldog és boldogtalan… Hangulatokat, érzéseket festek. Zenét. A világban zene szól, és a zenében virágot képzelek…A bagoly néha szomorú, a bohóc sokarcú. A réten néha egyedül sétál a madár, máskor kettesben repülnek.
A füvek közt élet, a köveknek lelkük van… A napraforgó a nap felé fordul, benne az élet spirálja… A tél tiszta, makulátlan, hó borít be mindent.”

 

25% kedvezmény

2 625 Ft

Elfogyott
Adatlap
Szerző: Zsombori Erzsébet – Zsimbi
Cím: Zsimbi a selyem útján
Alcím: Zsombori Erzsébet selyemfestészete
Részletes tematika: festészet
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2018
Formátum: A5
Oldalszám: 72c oldal
Kötészet: Kartonált, fülesborítóval
ISBN: 978-615-5568-61-9