Kőszegi Bella

Kőszegi Bella Képes meséskönyve

“Képes meséskönyvet kaptok ajándékba, gyerekek. Minden oldaláról szebbnél szebb képek mosolyognak rátok. Vidám, néha pityergő gyereke, bűbájos tündérek, víg Teddy, dörmögő Mackó, cica, kutya, valamennyi kedves játszótársatok. Ezt a sok szebbnél szebb képet mind Kőszegi Bella rajzolta. Fiatal leány, még majdnem gyerek volt, amikor rajzolni kezdett, mikor ceruzával, festékkel papírra varázsolta, amit a költők gyerekeknek elmeséltek. Kőszegi Bella elvégezte az iskoláit, azután kiment Párisba. Innen tovább utazott, messzire, tengeren túlra, pálmafás szigetre, ahol mindig nyár van, tarka madarak, csodálatos virágok hazájába. Ebbe a földi Meseországba ment Kőszegi Bella és azt ígérte, innen küld majd sok képet a gyerekeknek.”

1936-ban A Singer és Wolfner kiadó ezzel a kötettel emlékezett meg meséskönyveinek egyedülállóan tehetséges illusztrátoráról, a fiatalon elhunyt Kőszegi Belláról. Az ő rajzaihoz írt meséket, vereseket a kiadó gárdája. Ezért a könyvben mintha kicserélődnének a szerepek: mintha a mesék illusztrálnák a kitűnő rajzokat.

A Fekete Sasnál napvilágot látott Pósa Lajos Arany ABC-je és V. Móra Panka: Mese, mese, mátka című kötete után, ez a harmadik kiadványunk, amelyik a kiváló művész illusztrációival lát napvilágot. A gyermekeknek felfedezés, az idősebbeknek édes emlék a könyv.

25% kedvezmény

2 475 Ft

Adatlap
Szerző: Kőszegi Bella
Cím: Kőszegi Bella Képes meséskönyve
Kiadó: Fekete Sas Kiadó
Megjelenés éve: 2014
Formátum: B5
Oldalszám: 96 oldal
Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött
ISBN: 978-963-9680-95-1